En räddning när fallfrukten börjar överfalla en, man kan använda både sena och tidiga äppelsorter, behöver inte skala, kärna ur eller ta bort ”fulheter”. (Med viss reservation, inte ruttet förstås…)
Fyll en hink med äpplen, skölj av ev. skräp, dela äpplena grovt (tre hugg per äpple) Lägg allt i en stor hink, häll på 6 liter vatten och 20 g vinsyra eller citronsyra. Lägg en tallrik med en tyngd överst, ställ svalt i två dygn.
Sila av, tillsätt 1/2 dl socker per liter saft och häll upp på atamonsköljda flaskor. Tillsättt lite Atamon i saften också om man inte räknar med att dricka den snart, men den går åt snabbt! Inte jättelång hållbarhet men vi brukar ha saft till nyår åtminstone. En favorit! Förvaras svalt.
Och härligt att kunna använda så mycket frukt och inte behöva tillsätta så mycket socker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentera gärna....Wendela