onsdag 4 november 2015

Hemgjord norsk surkål..



Ingredienser..
ca. 1 kg strimlad vitkål
1 msk smör
1 stort syrligt äpple, finskuret
1 msk kummin
2 - 2,5 dl buljong eller vatten
1 tsk ättikssprit
1 - 2 tsk socker (smaka av!)
salt och peppar

Smält smöret i en gryta, varva kål, äpple och kummin, späd med buljong/vatten, koka upp och låt ånga under lock på svag värme i 1,5 timme. Skaka grytan då och då om det finns risk för bottenbränning, men undvik omrörning.
Smaka av med ättika, socker och kryddor och servera varmt till rätter med fläskkött.

Denna skall serveras varm till fläskkött, korv, köttbullar...Underbart gott. (Den går även mycket bra att frysa).



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna....Wendela

Torfinn 80 år..