lördag 16 mars 2019

Calzone, nam nam



Calzone..
Bildresultat för calzone

¼ pkt jäst
2 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
5–6 dl vetemjöl 

Fyllning
2–3 dl köttfärssås
200–300 g ost, riven
några cocktailtomater (kan uteslutas)
oregano 

Garnering (kan uteslutas)
rapsolja
oregano

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Dela degen i två bitar. Kavla ut dem till rundlar, ½–1 cm tjocka, på ett mjölat bakbord. Lägg dem på varsin plåt med bakplåtspapper.

3. Lägg på riven ost, köttfärssås och cocktailtomater. Strö ev. över oregano.

4. Vik ihop pizzan på mitten genom att lyfta upp pappret och lägga det över pizzan. Nyp ihop kanterna ordentligt så fyllningen inte läcker ut. Låt pizzan jäsa på en plåt, under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.

5. Grädda pizzan mitt i ugnen i ca 10 min. Håll koll så att den inte bränns på ytan. Pensla pizzan med olja och strö över oregano (kan uteslutas).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna....Wendela

Torfinn 80 år..