Calzone..
¼ pkt jäst
2 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
5–6 dl vetemjöl
2 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
5–6 dl vetemjöl
Fyllning
2–3 dl köttfärssås
200–300 g ost, riven
några cocktailtomater (kan uteslutas)
oregano
2–3 dl köttfärssås
200–300 g ost, riven
några cocktailtomater (kan uteslutas)
oregano
Garnering (kan uteslutas)
rapsolja
oregano
rapsolja
oregano
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda
tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget.
Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen
jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Dela degen i två bitar. Kavla ut dem till rundlar, ½–1 cm
tjocka, på ett mjölat bakbord. Lägg dem på varsin plåt med bakplåtspapper.
3. Lägg på riven ost, köttfärssås och cocktailtomater. Strö ev.
över oregano.
4. Vik ihop pizzan på mitten genom att lyfta upp pappret och
lägga det över pizzan. Nyp ihop kanterna ordentligt så fyllningen inte läcker
ut. Låt pizzan jäsa på en plåt, under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250
grader varmluft.
5. Grädda pizzan mitt i ugnen i ca 10 min. Håll koll så att den
inte bränns på ytan. Pensla pizzan med olja och strö över oregano (kan
uteslutas).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentera gärna....Wendela