måndag 22 september 2014

Riktig ärtsoppa med Mejram (som grott i Norberg)

Detta kokar jag idag, har även lök och morötter till..
Yellow dried peas , onions, carrots and marjoram is a lovely soup .

4 kommentarer:

  1. din ärtsoppa är säkert mycket, mycket godare än min !! redan på bilden !

    min ärtsoppa är en färdig soppa från ica-maxi, hihi...räcker bara till två personer.

    hur länge kokar du soppan ? jag tror jag börjar göra min egen soppa !

    ha en fin start på veckan, kram !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Amanda! Gör som det står på paketet. Lägg iblöt i 12 timmar, byt vatten , koka ca en timme med lök, morötter, mejram eller timjan, salt och grönsaksbuljong. Inget kött för det finns mycket proteiner i ärter.. Frys ner så kan du ta ur frysen istället för från Ica...Kram Amanda och tack för du tittar in ibland :-)W

      Radera
  2. Den soppan lär inte gå av för hackor! Håller med om att hemmakokad är bäst, men för min del blir det kålsoppa.

    SvaraRadera
  3. Kålsoppa är inte dumt det heller. Vi äter mycket kål här.Väldigt nyttigt o bra...W

    SvaraRadera

Kommentera gärna....Wendela

Torfinn 80 år..