onsdag 9 augusti 2017

Riktigt goda blev Berlinerskorporna. idag

                                       

                              

Berlinerskorpor

425 g socker
5 stora ägg
425 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g sötmandel, fint hackad
Pensling och garnering:
ägg
pärlsocker eller hackad sötmandel
Vispa ägg och socker hårt tillsammans. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ihop ingredienserna. Hacka mandlarna fint och tillsätt dem. (Man kan även ha mandlarna på skorporna.)
Baka ut degen i fyra längder eller flera)
Grädda i 200 ºC i cirka 8-10 minuter, tills längderna är ljusgula.
Efter gräddningen: skär längderna i ett par centimeter tjocka skivor. Lägg skivorna på plåten och rosta dem i cirka 5 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna....Wendela

Torfinn 80 år..