Berlinerskorpor
425 g socker
5 stora ägg
425 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g sötmandel, fint hackad
Pensling och garnering:
ägg
pärlsocker eller hackad sötmandel
Vispa ägg och socker hårt tillsammans. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ihop ingredienserna. Hacka mandlarna fint och tillsätt dem. (Man kan även ha mandlarna på skorporna.)
Baka ut degen i fyra längder eller flera)
Grädda i 200 ºC i cirka 8-10 minuter, tills längderna är ljusgula.
Efter gräddningen: skär längderna i ett par centimeter tjocka skivor. Lägg skivorna på plåten och rosta dem i cirka 5 minuter.
5 stora ägg
425 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g sötmandel, fint hackad
pärlsocker eller hackad sötmandel
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentera gärna....Wendela