lördag 7 januari 2017

En härlig Tigerkaka på djup plåt


           Det blev jättebra och fina bitar gick det att skära..24 bitar blev det här.

Ca 20-25 bitar 200 g smör, 3 dl socker ,4 ägg, 5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver,lite salt ,1 dl valfri grädde,
 Smaksättning finrivet skal av 1 apelsin 1 tsk vaniljsocker smaksättning 2 :  4 msk kakao
 Rör rumsvarmt smör och socker poröst med t ex en slev. Byt till slickepott (tycker jag är lättast)och tillsätt ett ägg i taget, rör till en smidig smet (den kan se grynig ut men det gör inget). Sikta ner mjöl och bakpulver och tillsätt salt och grädde. Rör försiktigt så allt blandar sig. Smaksätt 2/3 av smeten med apelsinskal och vaniljsocker och den sista 1/3 av smeten med kakao. Smöra och bröa en form (ca 20*30 cm för hel sats). Bred ut den ljusa smeten och spritsa/klicka ner kakaosmeten. Jag klickar ner smeten lite hur som och trycker sedan ner den lite med hjälp av händerna. Grädda längst ner i ugnen, 200 grader, i 20-25 minuter. Skär upp kakan när den svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna....Wendela

Torfinn 80 år..