måndag 9 maj 2016

Naya sex år anmälde en man till polisen...

Naya, 6 år, och hennes syster, 4 år, kom promenerande från dagis med sin pappa. De mötte en man som hade fått för mycket av starka drycker. Han kom vinglande framåt längs gatan och störde människorna han mötte.
Denne man kom fram till Nayas pappa och ropade fula ord och försökte även slå honom, men han missade mest.
Naya och hennes syster blev rädda och ledsna och det är ju fullt förståeligt. Mannen försökte bråka med flera andra människor också.
En kvinna som var i närheten såg hur ledsna och rädda Naya och systern var så hon gick fram och tog hand om flickorna. Pappa försökte komma ifrån mannen och det gjorde han till slut.
Efter cirka tre dagar ville Naya gå till polisen och anmäla mannen som varit dum mot hennes pappa. Så hon och hennes mamma gick och mötte först en trevlig kvinna i receptionen och som Naya frågade först om hon var polis.
Kvinnan hänvisade Naya med mamma till en polis som tog emot Nayas anmälan. Hon berättade vad som hänt med den bråkige mannen. Att hon och hennes syster varit rädda och gråtit och att hon trodde att mannen druckit någon saft som inte var god och att det var därför han var så tokig och bråkade. Han var inte snäll tyckte hon.
Naya kunde också beskriva hans kläder eller åtminstone tröjan.
Polisen instämde i vad Naya tyckte om denne man, att han var dum. Sedan berättade han att ibland fick såna människor som druckit saft som inte var god sova över hos polisen men oftast då bara en natt. Det tyckte säkert Naya var bra.
Sedan fick Naya trycka på polisens knapp på skrivbordet där skrivbordsskivan höjdes och sänktes och hon blev säkert väldigt imponerad av den, för till sist sa polisen att nu var nog allt i sin ordning på hans kontor.
Ett underbar omtanke av kvinnan som hjälpte till att ta hand om Naya och systern då pappan försökte bli av med mannen som bråkade, och sedan ett stort tack till polisen i Avesta som tog emot anmälan från en liten flicka på 6 år. Detta kallar jag respekt.
W.D.
Polisen i Avesta får idel beröm av insändarskribenten för ett mycket respektfullt bemötande när ett barn gjorde en anmälan. Arkivfoto: Elin Rantakokko

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna....Wendela

Torfinn 80 år..