torsdag 2 april 2015

Aprilskämt från Västerås ....


Detta är min äldste son Paul..
Nu kan du kolla hälsan på bussen
Sedan 2012 är det Landstinget Västmanland som ansvarar för länets kollektivtrafik. Nu ska enkla hälsovårdskontroller kunna erbjudas redan på bussen – ett led i integrationen av landstingets verksamheter.
I praktiken innebär det att resenärer på VL:s bussar kommer att erbjudas kontroll av blodtryck, längd och vikt.
– Vi är stolta att vi här i Västmanland är först ut med att lansera den här tekniken i Sverige, säger Paul Ossas, tjänsteutvecklingsstrateg vid kollektivtrafikförvaltningen, Landstinget Västmanland.
För närvarande är utrustningen installerad endast på ett fåtal bussar – under våren blir de fler. Alla bussar kommer att utrustas med trådlös nätverksuppkoppling, wi-fi, och en ny app har utvecklats där resenären själv kan mata in värdena från provtagningen. Värdena skickas sedan online till ett hälsoteam vid landstinget som snabbt kan kontrollera resenärernas hälsa.
Till hösten kommer nästa steg då en nyutvecklad utrustning för att scanna resenärernas kroppstemperatur installeras – en utrustning som inte är svårare att passera än butikernas larmbågar.
– Om fler invånare på ett tidigt stadium blir medvetna om att de håller på att insjukna i influensa kan Landstinget Västmanland sätta in vård i ett tidigt skede. Vinsterna blir stora för såväl landstinget som samhället, säger Paul Ossas.
 
Publicerat i VLT 1 april.
 

2 kommentarer:

  1. Tycker det här är ett mycket bra aprilskämt! Kan han fixa så vi får riktig kollektivtrafik här i Skara, så är han mycket välkommen½

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kunde han det skulle han säkert hjälpa er...Tack för titten Alf.Hälsa.

      Radera

Kommentera gärna....Wendela

Torfinn 80 år..