onsdag 18 februari 2015

Vilken långa man fångar i Lofoten...

Långan är en släkting till torsken...(om du inte visste det)
 

4 kommentarer:

  1. wow. vilka långa snyggingar, fisken och fiskaren ! Men stackars fisk, han ler inte !
    Det visste jag inte, att dem är släktingar, hihi...!

    Äter ni mycket fisk ?
    Vi äter fisk, lax eller torsk, en gång i veckan, oftare blir det aldrig.

    Ha det så kul kramar !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej Amanda, oftast ler man nte när man är död, då är man "grav"-allvarlig..Torsken har många släktingar som kolja, sej, vitling plus ett 50 tal sorter till. Så det är en stor släkt..
      Tre gånger i veckan bör vi äta fet fisk som lax, strömming, makrill för att få i oss det omega-3 fettet kroppen behöver.Men kan eller vill man inte det så är det ju upp till var och en...
      Vi äter ofta makrill i tomatsås på burk o har på mackan men i morron blir det stekt strömming, mums..Tack för titten Amanda

      Radera
  2. Fisk det är gôtt det och vi äter det flera gånger i veckan. Tyvärr så har det inte blivit några fisketurer på flera år för jag fixar inte det längre.

    Men ibland längtar jag efter att få laga till helt nyfångad fisk. Fisken man köper har ju säkert minst ett dygn på sig innan den når oss. Och jag vet hur gott det smakar med fisk som hoppar(?) direkt från havet i stekpannan*smile*! Köpt vitling kan aldrig bli som den man fångat och stekt direkt man kommer hem!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja så är det verkligen Alf. Jag förstår att du saknar det men tyvärr är ju livet så att man inte kan göra allt man vill hela livet..
      Färsk vitling åt jag mycket där jag växte upp på Bohuskusten..Mums mums..

      Radera

Kommentera gärna....Wendela

Torfinn 80 år..