söndag 5 maj 2013

Härligt grekiskt bröd...

Fyra timmar tog det sammanlagt att göra..Men såååå gott
  • 75 g jäst
  • 1 ½ msk havssalt
  • 8 dl ljummet vatten
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 ½ kg vetemjöl

Tillagning

  1. Smula ner jästen i en riktigt stor bunke.
  2. Häll på vatten. Rör om och tillsätt oljan, salt och honung.
  3. Häll i mjölet och arbeta till en fast deg. Det gör man enklast med maskin eller elvispens degkrokar.
  4. Låt degen jäsa i 45 minuter under bakduk.
  5. Knåda degen igen och låt jäsa i 45 minuter under bakduk.
  6. Knåda sedan degen ytterligare en gång och forma till två limpor.
  7. Låt jäsa i 1 timme på plåten under bakduk.
  8. Sätt ugnen på 275 grader.
  9. Grädda långt ner i ugnen tills brödet fått en gyllenbrun färg. Tar 10-15 minuter
  10. Lägg sedan på folie på limporna och sänk värmen till 200 grader.
  11. Gräddas totalt 50 minuter.
  12. Ta ut bröden och pensla eller spruta på vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna....Wendela

Torfinn 80 år..